Licor de violetes

Hola! Aquest matí hem fet un intent frustrat de recollir espàrrecs al bosc. Però com que la natura és generosa s’ha compadit de nosaltres i hem trobat violetes.

IMG_0534

Mai he tastat el licor de violetes, i havia llegit sobre el seu aroma, tastat les seves flors (que són exquisides!!! Són xuxes gairebé!), que he decidit recollir-ne un parell de grapats per fer-ne un licor.

Si mai aneu a buscar flors de violeta, penseu que s’ha de fer pel matí abans no s’assequi la rosada, ja que arrencar-li flors amb la planta seca és més perjudicial per les mates i pateixen més. I sobretot, tallar les flors en comptes d’arrencar-les, amb cura, i unes quantes per planta.

Recepta:

  • 30 grams de violetes fresques
  • 250 ml alcohol 96º per fer licors
  • 300 gr. de sucre
  • 750 ml aigua mineral

Posem en una ampolla de vidre les flors i l’alcohol. Ho deixem macerar una setmana. Passada aquesta setmana, ho colem i fem un almívar amb l’aigua i el sucre. L’almívar es fa bullint l’aigua i el sucre fins que espessi lleugerament. Refredem l’almívar i es barreja amb l’alcohol. I ja ho tenim llest!

IMG_0535

Les violetes tenen propietats reguladores de les vies respiratòries i digestives, així com alleugereixen refredats i bronquitis.Si volguéssim assecar les violetes per fer-ne infusions, s’ha de fer a l’ombra perquè no perdin el color i l’aroma. També en podriem fer un xarop per als costipats, angines i bronquitis posant 3 grapats de flors fresques en 1 litre d’aigua i 1 kg de sucre i reduir al bany maria durant una hora (prendre el xarop 3 cops al dia).  En una setmana ja podrem tastar el licor, de mentres no arriba el dia, anem recollint alguns espàrrecs i alls tendres per fer une sbones truites amb els nostres ous. I a disfrutar! Una abraçada!

IMG_0540

Anuncis

One comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s