Ja tenim el nou galliner mòbil fet a mà!

Doncs aquest post el fem per mostrar-vos una de les primeres creacions que surten des del nostre projecte. Portàvem temps veient i envejant els galliners mòbils que veiem en els llibres de permacultura i agricultura ecològica, així que havia de ser un dels nostres primers projectes en aquesta casa. I així ha estat! Estem molt orgullosos d’ell.

IMG_0430

El galliner mòbil té un doble propòsit. Per una banda les gallines hi viuen de manera còmoda, i per altra banda, al gratar la terra, menjar herbes i llavors i defecar, treballa i abona la terra. Com que la gallinassa és forta per la terra, un tros de terreny, en poques setmanes, per gran que sigui aquest tros, acabaria gairebé desèrtic. Però en petites quantitats la gallinassa aporta molt de nitrògen a la terra, el que afavoreix plantes i microorganismes de l’hort. És per aquesta raó que el fet de ser mòbil ens beneficia a nosaltres perquè quan el tros de terra ja està prou treballat per les gallines, el podem moure a un nou tros. I beneficia a les galliens perquè sempre tenen herba per menjar.

IMG_0432

Hem decidit que les gallines que hi aniràn seran 3 gallines Beblue i un gall de la mateixa raça. Esperrem tenir pollets d’aquí un temps! Tot i que encara són petites, són unes galines amb un caràcter molt viu, busquen cucs i herbes sense parar, són molt àgils i afables. Estem molt contents d’aquesta nova etapa!

IMG_0426IMG_0433

Esperem que us agradi.

Anuncis

2 comments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s