Conservem la fruita, que ve l’hivern!

Per començar a activar aquest bloc, i en sintonia amb el tarannà de la casa, fem aquesta entrada. Hem pensat que volem compartir amb vosaltres la nostra manera de fer melmelades. I és que quan acaba l’estiu, a part de perdre el bronzejat, també s’acaben moltes de les fruites, com els préssecs, les maduixes, i fins i tot, amb les melmelades podem conservar tomàquets. Tot això ens serveix per aprofitar la sobreproducció de fruita de l’estiu, i ja de pas, allargar que la poguem difrutar uns mesos més.

Apa, no llencem res, que un dia ho necessitarem! Aquesta recepta no l’hem feta ara, ja la teniem de fa un temps, quan acavaba la temporada de préssecs, i per això vam triar aquesta fruita. Però la podem fer de la fruita que vulguem.

La recepta és senzilla, i és que només cal tenir la fruita i 500 grams de sucre per cada quilo de fruita. Primer de tot pelarem els préssecs, els tallarem a bocinets molt petits (si sou dels que us agrada la melmelada triturada no cal que els feu molt petits, però a mi m’agrada sense triturar), els pesem i els posem en una cassola. Afegim la meitat del pes de la fruita (un cop pelada i sense pinyol) en sucre, és a dir, per 1 quilo de fruita, posarem 500 grams de sucre. Ho barregem bé i ho deixem reposar a temperatura ambient unes 2 hores. Quan han passat 2 hores engeguem el foc i anem remenant de tant en tant, durant 2 o 3 hores, fins que tinguem una textura més espessa.

De mentres, bullim els pots on anirà la melmelada per esteril·litzar-los. Llavors posem la melmelada dins dels pots amb compte de no cremar-nos i els tapem quan encara són molt calents. Deixem que es refredin cap per avall i ja tindrem melmelada per tot l’any!

IMG_01062013-09-26 19.19.22

I les peles de la fruita cap al galliner! Que a les gallines els hi encanten, i després ens ponen uns ous ben bons!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s